Jávea

Jávea- ook wel als Xàbia geschreven - ligt perfect gesitueerd tussen Valencia & Alicante en bestaat uit 3 delen: de oude binnenstad met overdekte markt en historische gebouwen, de haven & het strand. Door zijn gunstige ligging, beschut tussen een aantal kapen aan de Middellandse zee, heerst er hier trouwens een constant mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde vrij droge winters. Men spreekt hier van een mediterraan of Middellandse Zeeklimaat.
In de wintermaanden loopt de temperatuur toch nog regelmatig op tot twintig graden en in de zomer is het vaak aangenaam warm met temperaturen rond de 30 graden en meestal een heerlijk briesje van zee. Storm is zeer zeldzaam in Javea en ook extreem hoge temperaturen (rond de 40 graden) worden hier zelden gemeten. Jávea is reeds vele malen bekroond voor zijn prachtige stranden, azuurblauw en helder water & zijn gezonde luchtkwaliteit. Je kunt hier uren wandelen langs de prachtige kustlijn of slenteren in de smalle straatjes of de fijne boulevards. Tevens is het de ideale uitvalsbasis voor uitstappen naar Denia, Altea, Elche, Moraira, Calpe, Valencia, Alicante...

Het Arenal zandstrand en de boulevard zijn zeer geliefd in Javea. De vele restaurantjes & barretjes zijn hip & van uitstekende prijs/kwaliteit. Het strand loopt ook heel langzaam over in de zee waardoor de zee een heel aantal meters ‘ondiep’ is. De vele speeltuintjes op het strand en het sportstrand met klimrek, basketringen, voetbalgoals en volleybal netten maken het Arenal strand ‘The place to be’ voor klein én groot. Ook in de wintermaanden zijn er vele restaurants en barretjes open en ‘leeft’ Jávea.

Beschikbaarheid

Bekijk hier of je vakantieverblijf nog beschikbaar is & wat de prijs is. Je kunt via onze pagina op Micazu ook reserveren. (zonder extra kosten)

Vista.jpg

Fotoalbum Appartement Vista de l’Arenal